Procreate

Procreate voor iPhone

Ontwerp je eigen kwasten en maak indrukwekkende kunst op je iPad

Procreate is een professionele teken/schilder/ontwerp-app voor je iPad. De software valt op door een groot aantal kwasten, pennen en verfmethoden, die elk type schildertechniek toestaan. Naast de vele instrumenten is er ook een speciale optie...Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Aanpasbare kwasten
  • Werkt met lagen
  • Retoucheerfunctie met veegjes

TEGEN

  • Niet geschikt voor beginners

Uitmuntend
8

Procreate is een professionele teken/schilder/ontwerp-app voor je iPad. De software valt op door een groot aantal kwasten, pennen en verfmethoden, die elk type schildertechniek toestaan. Naast de vele instrumenten is er ook een speciale optie waarmee je met je vinger penseelstreken uitsmeert, wat mooie effecten oplevert.

Met Procreate teken en schilder je op je iPad. De applicatie ondersteunt lagen (het werken met overlappende delen à la Photoshop) en stelt de gebruiker in staat om zijn of haar wildste fantasieën op digitaal papier te zetten. Creaties beginnen met het kiezen van de juiste kwast of potlood vanuit een balk bovenin het scherm. Procreate onderscheidt zich van bijvoorbeeld Paper en Sketchbook MobileX door aanpasbare tekeninstrumenten; deze zijn tot in de puntjes in te stellen vanuit 6 aparte menu's.

Procreate biedt ongelimiteerde tekenmogelijkheden door bij je materialen een vorm én een textuur ("grain") aan te bieden in het menu 'Sources'. Zo pas je niet alleen de vorm van kwasten aan, maar ook het type materiaal. Zie dit als het kiezen van pluizigheid of mate van dekking; bijvoorbeeld dat van een kwast van paardenhaar of van een roller (het type voor muren). Standaard zitten er talloze tekenmaterialen in Procreate: van technische potloden tot abstracte geometrische digi-kwasten.

Werken met Procreate is prettig, doch zó gebonden aan je eigen tekenkennis dat het verwarrend kan zijn. De aanpasbaarheid van tekenmateriaal is ongelimiteerd, waardoor beginnende tekenaars snel de weg kwijtraken. Voor hen raden we Paper en Sketchbook MobileX aan, voor de professionele ontwerper is Procreate echter de perfecte tool.

Procreate is wellicht de meest uitgebreide artistieke app aan de digitale horizon. De software blinkt uit in aanpasbaarheid (van tekenmateriaal) en biedt dan ook ongekende mogelijkheden voor digitale ontwerpers. Werken met Procreate vereist kennis van materialen, maar gelukkig zijn er diverse cursussen beschikbaar voor ambitieuze tekenaars (ga hiervoor naar de website van de makers).

Meeste downloads Hobby's voor iphone

Procreate

Download

Procreate 4.2.5

Beoordelingen about Procreate

Promotie×